Papa Leidt Ons Langs Glanerbrug

Matige pot, wel gewoon 3-1 winst…
(Mariënberg wint verdiend van rode lantaarndrager)

Ok, het was niet goed. De amusementwaarde kwam amper boven een voldoende uit.
Maar na 90 minuten stond er toch een dik verdiende 3-1 overwinning op het scorebord.
Man…euh herstel.. Papa van de wedstrijd werd Kevin Bolks, die met twee assists en de
bevrijdende 3-1 een groot aandeel in de zege had die met bloed, zweet en tranen gestalte kreeg.
De thuisploeg verzuimde andermaal om tegen een ploeterend Sportlust Glanerbrug voortijdig het duel in slot te gooien. Veel kansen maar afdrukken was een te groot probleem afgelopen zaterdag
op een zonnig maar soms koud Westerpark.
Warm kreeg je tevens niet van het spel maar de drie punten na twee verloren wedstrijden stemde tot ieders tevredenheid, waarvan akte!
Trainer Hans Pullen moest puzzelen met zijn opstelling. Maar liefst drie basisspelers verkozen de groene grasmat voor de witte besneeuwde hellingen elders…(!?!)
Roy Doek was verre van fit en verbeet de pijn met enkele pilletjes die hem bijna 80 minuten binnen de kalklijnen hield, grote klasse jongen!
Gelukkig was de dadendrang van onze vriendelijke gasten uit Glanerbrug niet van dien aard dat je je zorgen hoefde te maken.
Maar voorin bij de roodzwarten ging het goed tot aan de zestien maar stond het vizier niet op scherp, eerder bijzonder wazig.
Want met iets meer geluk, wijsheid en doortastendheid had de klus na het eerste bedrijf al geklaard kunnen zijn. Pas in de slotfase van de eerste helft wist Mariënberg te scoren.
Eerst was het Rolf Hofsink die de doelman verschalkte na goed voorbereidend werk van Kevin ‘Papa’ Bolks, 1-0. Niet veel later bracht opnieuw Kevin Bolks een afgeslagen aanval opnieuw binnen de zestien. Hij vond het hoofd van Daan Brinks die koppend de veilige marge van 2-0 tegen de touwen bracht.
Na rust verzuimde de Westerparkbewoners andermaal het karwei snel af te maken. Lat en paal stonden tevens succes in de weg. En ja hoor, een oude voetbalwet brak ons bijna op.
Knullig uitverdedigen leverde de spits van het geplaagde Glanerbrug een niet te missen kans op.
Hij schoot de aansluitingstreffer achter Jelle. Jelle had ons daarvoor al behoed voor een eerdere achterstand. Er braken enkele zenuwslopende minuten aan.
Vijf minuten stonden er nog op de klok en Glanerbrug rook dat er meer te halen was dan alleen maar  de complimenten voor het vertoonde spel na wederom een verloren duel.
Gelukkig schoot Kevin Bolks, vorige week net trotse vader geworden van dochter Silke, aan alle oranjezwarte illusies een einde.
Vanaf randje strafschopgebied knalde hij de bevrijdende 3-1 achter de kansloze doelman.
Drie punten….Verder niet meer over nadenken, want het was niet best allemaal.
Want eigenlijk liep de beste man van het veld niet bij Mariënberg of bij onze gasten van Glanerbrug rond maar had deze beste man een fluit in zijn hand en hield hij de kaarten keurig op zak. Scheidsrechter Steve Oosterkamp uit Dalfsen kwam eigenlijk de eer van Man van de Wedstrijd toe.
Komende week een mooi duel. Dan reizen wij af naar Dinxperlo waar de trotse lijstaanvoerder DZSV onze gastheer zal zijn….Dat zijn de wedstrijden waar het om draait. Maar dan zal er zeker 95% beter gevoetbald dienen te worden anders zijn we kanonnenvoer voor de sympathieke gasten van DZSV.
(AD)
Opstelling : Jelle Brinks, Michael Zweers, Ruud Buitenhuis, Patrick Drenthen, Ruud Woelderink, Arjan Breukelman (55. Jarnick Lotterman), Roy Doek (76. Tom de Lange), Edwin Hofsink, Daan Brinks (70. Patrick Willems), Kevin Bolks, Rolf Hofsink.
Man v/d Wedstrijd : Kevin Bolks